Ohje:Ohjaukset

Snorlaxin Höyhensaari, yhteisön rakentama Pokémon-tietosanakirja
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tämä on ShoutWikin ohjesivu, joka sijaitsee ShoutWikin keskuswikissä. Jos haluat ehdottaa muutoksia, jätä viesti sen keskustelusivulle. Jos haluat korvata tämän sivun wikisi omalla ohjesivulla, paina "Luo sivu" yläpuolella.

Ohjauksia käytetään käyttäjien ohjaamiseen sivulta toiselle. Ne voivat olla hyödyllisiä jos jonkin artikkelin aihe tunnetaan usealla eri nimellä tai sillä on vaihtoehtoisia kirjoitusasuja.

Ohjauksen luominen

Sinun tulee aloittaa uusi sivu, jonka nimi on se, minkä haluat ohjata toiselle sivulle. Tee tämä kirjoittamalla haluttu nimi hakukenttään tai suoraan URL-osoitteeseen (tavat kuvattuna sivulla Ohje:Uuden sivun aloittaminen)

Anna uuden sivun tekstiksi seuraava:

#OHJAUS [[sivunnimi]]

Sivunnimi on sen sivun nimi, jolle haluat ohjata käyttäjät.

Voit käyttää 'esikatsele' -painiketta tarkistaaksesi, että olet antanut sivun nimen oikein (yleisesti ottaen ohjaat olemassaoleville sivuille, joten linkin tulisi olla sininen, ei punainen).

Ohjauksen tarkisteleminen

Ohjauksen luomisen jälkeen et voi enää päästä kyseiselle sivulle, selain ohjautuu aina toiselle sivulle. Sivun yläosassa on kuitenkin linkki, jota napsauttamalla pääset ohjaussivulle ja "tarkastelemaan" ohjausta.

Tekemällä tämän voit tehdä kaikkia samoja asioita kuin muillekin wikin sivuille. Voit mennä asiaankuuluvalle keskustelusivulle keskustellaksesi ohjauksesta. Voit tarkastella sivun historiaa ennen kuin ohjaus luotiin. Voit muokata sivua mikäli ohjaus on virheellinen ja voit palauttaa sivun vanhempaan versioon poistaaksesi ohjauksen.

Ohjauksen poistaminen

Yleisesti ottaen ei ole tarvetta poistaa ohjauksia. Ne eivät vie merkittävästi tilaa tietokannasta eivätkä näy wikin hakukoneen tuloksissa. Jos sivun nimi on edes jokseenkin mielekäs, ohjauksen olemassaolosta ei ole haittaa (ja saattaa jopa olla hyötyä), sillä se auttaa ihmisiä löytämään oleellisen sisällön. Kuitenkin...

Jos sinun todella täytyy poistaa ohjaus, esim. mikäli ohjauksen nimi on loukkaava tai et halua ihmisten viittaavan tiettyyn asiaan tietyllä nimellä, poista yksinkertaisesti ohjaussivu samalla tavalla kun poistaisit minkä tahansa sivun. Katso: Ohje:Sivun poistaminen

Kaksinkertaiset ohjaukset

Kaksinkertainen ohjaus (ohjaussivu, joka ohjaa toiselle ohjaussivulle) ei toimi. Ohjaus ei seuraa ketjua loppuun asti. Sen sijaan ihmisille näytetään asiaakuuluva linkki (näkymä ohjaussivusta). Tämä on tarkoituksellinen rajoitus, jonka tarkoituksena on estää loputtomat silmukat ja pitää asiat yksinkertaisina. Se estää ihmisiä luomasta epämiellyttäviä ja monimutkaisia ohjausketjuja!

Kuitenkin tämä tarkoittaa sitä, että kaksinkertaisia ohjauksia pitäisi varoa ja eliminoida ne muuttamalla ne yksinkertaisiksi ohjauksiksi. Todennäköisesti sinun täytyy tehdä tämä merkittävän sivun siirron jälkeen. Käytä 'tänne viittaavat sivut' -toimintoa työkaluvalikossa löytääksesi tiettyyn sivuun ohjaavat kaksinkertaiset ohjaukset tai toimintosivua Toiminnot:Kaksinkertaiset ohjaukset löytääksesi koko wikin kaikki kaksinkertaiset ohjaukset.

Ohjaus Luokka: -nimiavaruudessa sijaitsevaan sivuun

Estääksesi Luokka: -nimiavaruuteen ohjaavan ohjauksen ilmestymisen kyseiseen luokkaan, lisää kaksoispiste Luokka-sanan eteen: #OHJAUS [[:Luokka:Sanasto]]