Ohje:Sivun siirtäminen

Snorlaxin Höyhensaari, yhteisön rakentama Pokémon-tietosanakirja
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tämä on ShoutWikin ohjesivu, joka sijaitsee ShoutWikin keskuswikissä. Jos haluat ehdottaa muutoksia, jätä viesti sen keskustelusivulle. Jos haluat korvata tämän sivun wikisi omalla ohjesivulla, paina "Luo sivu" yläpuolella.

Sivun siirtäminen (uudelleennimeäminen) tarkoittaa sitä, että sivulle annetaan toinen nimi. Tämä tapahtuu käyttämällä "Siirrä" -välilehteä sivun yläosassa. Sitten annat yksinkertaisesti uuden nimen ja napsautat 'Siirrä sivu' -painiketta. Normaalisti haluat myös jättää "Siirrä myös keskustelusivu"-vaihtoehdon valituksi.

Jos siirrät sivun "A" uudelle nimelle "B", tämä operaatio tekee seuraavat asiat:

  • Luo uuden sivun "B", jonka sisältö on sivun "A" sisältö
  • Korvaa sivun "A" sisällön uudelleenohjauksella sivulle "B"
  • Siirtää kaiken muokkaushistorian sivulta "A" siten, että se ilmestyy sivun "B" historia-välilehden alle.

Kolmas kohta on tärkeä. Käyttämällä sivunsiirto-ominaisuutta, siirrät myös muokkaushistorian, mikä on toivottavaa useimmissa tapauksissa. Muokkaushistoria mahdollistaa, että ihmiset näkevät kuinka sivun sisältö rakentui ja kuka muokkasi mitäkin. Jos siirrät sivuja leikkaamalla ja liimaamalla (käyttämättä sivunsiirto-ominaisuutta), et saavuta tätä.

Koska siirtotoimenpide jättää jälkeensä uudelleenohjauksen, sen ei tulisi rikkoa mitään linkkejä, vaikkakin saatat silti haluta jälittää sivut, jotka linkittävät uudelleenohjaukseen ja vaihtaa kyseisten sivuja tekstiä osoittamaan suoraan uuteen otsikkoon. 'Tänne linkittävät sivut' -toiminto työkalulaatikossa (vasen alalaita) on hyödyllinen apuväline tähän.

Siirron ehdottaminen

Sivun nimestä päättäminen saattaa olla vaikea ja keskustelua herättävä asia wikin järjestelyssä. Jos aikomasi siirto on sellainen, joka saattaaisi suututtaa tai voidaan laskea kyseenalaiseksi, sinun tulisi ehdottaa sivun siirtoa ensiksi. Tee tämä jättämällä huomautus perusteluineen keskustelusivulle. Saatat myös haluta perustaa järjestelmän itse sivujen merkitsemiseksi, jotta kaikki muutkin tulevat tietoiseksi aikeistasi.

Kumoa sivun siirto

Kuten wikien muokkaamisessa yleisestikin, siirtotoimenpide on (kenen tahansa käyttäjän toimesta) peruutettavissa oleva toimenpide. Kumotaksesi siirtotoimenpiteen, yksinkertaisesti siirrä sivu takaisin vanhalle otsikolle, esim. sivu "B" takaisin otsikolle "A".

Sivu nimeltä "B" jää uudelleenohjaukseksi sivulta "B" sivulle "A". Kuka tahansa käyttäjä voi poistaa uudeelleenohjauksen ja ehdottaa sivun poistoa. Kuitenkin lopullinen päätös vaatii ylläpitäjän oikeuksia (katso Ohje:Sivun poistaminen).