Pokémon Yellow

Snorlaxin Höyhensaari, yhteisön rakentama Pokémon-tietosanakirja
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Pokémon: Special Pikachu Edition
Pokemon Yellow boxart.jpg
Pokémon Yellow Japan boxart.gif
Englanninkielisen ja japaninkielisen versioiden kansitaidetta, joka kuvaa version maskottia, Pikachua.
Luokka RPG
Pelaajia 2 pelaajaa samanaikaisesti
Kustantaja Nintendo
Kehittäjä Game Freak
Julkaisupäivämäärät
Japani 12.09.1998
Pohjois-Amerikka 1.10.1999
Eurooppa 16.06.2000
Nettisivustot

Games : Pokémon Yellow

ポケットモンスター ピカチュウ

Pokémon: Special Pikachu Edition, paremmin tunnettu nimellä Pokémon Yellow Version, on kolmas maailmanlaajuisesti Pokémon Red & Bluen jälkeen julkaistu Pokémon-peli. Japanissa se oli oikeastaan neljäs Pokémon-peli, julkaistu nimellä ポケットモンスター ピカチュウ (Pocket Monsters Pikachu), ja sen edeltäjät olivat Pokémon Red & Green ja kolmas peli oli Blue.

Pokémon-animen inspiroimessa Yellow-versiossa on tähtenä Pikahu ja uutena lisänä taistelut Rakettiryhmän, eli Jessien ja Jamesin sekä heidän Pokémoniensa, Meowthin, Koffingin ja Ekansin kanssa.

Juoni[muokkaa]

Tosin kuin muut pelit, Yellow oli animen inspiroima ja siten pelaajat pakotetaan aloittamaan Pikachulla, jonka professori Oak nappasi reitillä 1 sen sijaan, että he saisivat valita Bulbasaurin, Charmanderin ja Squirtlen välillä. Kilpailija aloittaa Eeveen kanssa matkansa.

Kuten aiemminkin, pelaajat matkaavat Kanton halki kotikaupungistaan Palletista, voittaen kahdeksan salipäällikköä (Brock ja Misty eivät liity pelaajan seurueeseen niin kuin he tekevät animessa) ja lopulta Eliittinelikon.

Eräs anime-pohjainen yllätys on taistelut Rakettiryhmän kanssa. Jessie ja James ilmestyvät välillä Pokémoniensa (Ekans, Koffing ja Meowth) kanssa ja vaativat taistelua. Muutoin Yellow'n juoni on melko samanlainen kuin Redin, Bluen ja Greenin.

Ominaisuudet[muokkaa]

Salit[muokkaa]

Kuten muissakin I sukupolven peleissä, Kantossa on kahdeksan Pokémon-salia, joilla jokaisella on oma tyyppinsä. Salipäälliköt ovat Brock (Rock-tyyppi), Misty (Water-tyyppi), Lt. Surge (Electric-tyyppi, Erika (Grass-tyyppi), Koga (Poison-tyyppi), Sabrina (Psychic-tyyppi), Blaine (Fire-tyyppi) ja Giovanni (Ground-tyyppi). Tiettyjen salipäälliköiden Pokémonien tasoja muutettin Yellow-versioa varten; joidenkin tiimejä muutettiin myös.

Eliittinelikko[muokkaa]

Eliittinelikko (Elite Four) majailee Indigo Plateaulla. Eliittikouluttajat ovat Lorelei (Ice-tyyppi), Bruno (Fighting-tyyppi), Agatha (Ghost-tyyppi) ja Lance (Dragon-tyyppi); päävastus on pelaajan kilpakumppani, jolla on useita eri tyypin Pokémoneja. Tiettyjen eliittikouluttajien Pokémonien tasoja muutettiin Yellow-versioa varten; samoin joidenkin eliittikouluttajien Pokémon-tiimejä muutettiin.

Pokémonit[muokkaa]

Yellow-versiossa on läsnä samat 151 Pokémonia kuin Red-, Green- ja Blue-versioissakin. Kuten aiemmissakin versioissa, tietyt Pokémonit puuttuvat Yellow'sta ja ne tulee vaihtaa muista peleistä saadakseen täydellisen Pokédexin.

Triviaa[muokkaa]

  • Pokémon Yellow'n alkuruudussa näkyy vähiten Pokémoneja kaikista pääsarjan peleistä; itse asiassa introssa näkyy vain Pikachu.


I sukupolvi: Red & GreenBlueJPRed & BlueYellow
Pokémon Stadium (JPEN)
II sukupolvi: Gold & SilverCrystal
Pokémon Stadium 2
III sukupolvi: Ruby & SapphireFireRed & LeafGreenEmerald
ColosseumBox RSXD
IV sukupolvi: Diamond & PearlPlatinumHeartGold & SoulSilver
Pokémon Battle RevolutionMy Pokémon Ranch
V sukupolvi: Black & WhiteTämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Snorlaxin Höyhensaarta laajentamalla artikkelia.